+31 317 799 843 info@tmdi.nl

iDentacle implementatie bij mboRijnland

TMDi heeft voor mboRijnland (voorheen ID College), een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs, een Identity Management implementatie verzorgd op basis van iDentacle van TMDi en Microsoft MIM.

 

Het belang van Identity Management in het onderwijs

Hans Kramer is Hoofd ICT bij mboRijnland, “Identity Management is voor ons heel belangrijk, feitelijk draait onze organisatie er op. Identity Access Management is bij een school ook een vrij complex proces; met studenten heb je te maken met allerlei fasen vanaf het moment van inschrijven totdat ze onze school verlaten.

We hebben twee leerlingen administraties: Eduarte voor het MBO en Magister voor het aanvullend volwassenen onderwijs. Bij mboRijnland hebben we 1.700 medewerkers en we verwelkomen elk jaar ruim 4.000 nieuwe studenten. Dit betekent jaarlijks een grote instroom van leerlingen die direct aan de slag moeten kunnen’’.

 

De keuze voor IDentacle

mboRijnland werkt al meer dan 14 jaar samen met TMDi. Iwan Doornhein, Infrastructuurbeheerder bij mboRijnland: “De IT markt verandert en TMDi verandert mee. Waar ze vroeger vooral consultancy rond beheer leverden, is hun focus verschoven naar online diensten en Identity Management (IM). Toen we gingen fuseren met ROC Leiden, die gebruik maakte van Red Spider, hebben we de verschillende oplossingen met elkaar vergeleken. Mede dankzij de pragmatische aanpak van TMDi hebben we voor IDentacle gekozen.”

 

De migratie

mboRijnland besloot de huidige IM omgeving binnen het IDentacle framework onder te brengen. Hans Kramer: “Op het moment dat wij vlak voor de zomervakantie de migratie wilden opstarten, viel onze ILM omgeving om. Het probleem was niet op te lossen, zelfs niet door Microsoft. Uit noodzaak hebben we ervoor gekozen om in zeer korte tijd een volledig nieuwe oplossing te bouwen’’.

De nieuwe omgeving is gebouwd op basis van Microsoft MIM en IDentacle: een standaard oplossing met maatwerk implementatie. Hans: ‘’Microsoft heeft een concurrerend prijsniveau voor onderwijs en de combinatie met IDentacle is ijzersterk’’. Iwan Doornheim vult aan: “Wat volgde was een heftige periode met veel nachtelijke uren vanuit TMDi en onze kant. Er hadden zich al duizenden nieuwe studenten ingeschreven die allemaal een brief moesten krijgen. Als het nieuwe systeem niet was gaan draaien, hadden we een groot probleem gehad’’.

 

De voordelen

Hans Kramer: “De resultaten van onze nieuwe IM omgeving waren zeer positief: een hogere acceptatie vanuit de docenten, minder support en een hogere tevredenheid onder studenten. Bij de bouw van de nieuwe IM omgeving hadden we meteen een self-service wachtwoord reset voor studenten in laten bouwen, dat was echt een winner.”

Iwan Doornhein: “Wij hebben acht locaties en zitten normaal gesproken de eerste twee weken van een nieuw studiejaar op locatie om te helpen opstarten. Dit jaar is dat proces zeker 50% verbeterd, mede te danken aan IDentacle met de self-service password functie en de notificatiebrief die vanuit IDentacle is verstuurd”.

 

Ervaringen met TMDi

Hans Kramer: “De samenwerking met TMDi verloopt erg prettig. Het is een heel toegankelijk en flexibel bedrijf met een hoog kennisniveau van verschillende technieken. De mensen zijn vriendelijk en de lijnen zijn kort. TMDi begrijpt en voelt heel goed aan wat er in de markt speelt en daardoor zijn ze een goede partner voor ons.”

Iwan Doornheim: “Met IDentacle staat er een solide basis, welke IM software er ook onder draait. IDentacle is voor ons een krachtige basis om verder te bouwen. De mogelijkheden die deze oplossing biedt, geven ons inspiratie om veel verder te denken dan dat we tot nu toe deden. Wij weten wat we willen, TMDi weet wat er mogelijk is.”

 

Identity Management implementatie bij mboRijnland

Meer weten over de implementatie van iDentacle van TMDi en Microsoft MIM bij mboRijnland?