+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Hoe zorg je voor een goed IT-beheer?

De tijd dat je IT-beheer zo maar even bij een collega kon beleggen, is al ver achter ons. Systemen worden complexer en zijn steeds meer met elkaar verbonden. Je kunt simpelweg niet meer zonder een professioneel IT-team. Maar wat nu als je daar de mensen niet voor kunt vinden?

Het is geen geheim dat in het onderwijs het lastig is om goede IT-professionals te vinden. De markt is extreem competitief geworden, wat het voor het onderwijs lastig maakt om daarin mee te gaan. Toch zijn deze professionals hard nodig. Want ook in het onderwijs is de digitalisering gewoon geworden. Daarnaast handelt de sector met extreem veel gevoelige data, zoals persoonsgegevens. En niet te vergeten; er zijn veel tijdelijke werknemers en freelancers actief.

Het is één van de grote uitdagingen van het onderwijs. Dat horen wij ook met regelmaat als we met organisaties praten. Ze merken dat er te weinig kennis in huis is om de IT goed te beheren, maar hebben tegelijkertijd moeite om de kennis in huis te halen. Daarom zijn ze vaak op zoek naar een professionele partner, die het IT-beheer (deels) van hen overneemt. Want er zijn zeker instellingen die veel zelf kunnen en willen doen. Zij zoeken vooral een partner die hen bijstaat als er iets mis gaat.

Van bijstand tot volledig beheer

Voor ons is een goed IT-beheer in het onderwijs net zo belangrijk als voor de sector zelf. Dat is een van de redenen dat wij er niet alleen voor willen zorgen dat instellingen veilig en eenvoudig medewerkers en studenten toegang kunnen geven tot de juisten systemen, maar dat wij er ook voor zorgen dat de systemen goed beheerd worden. Daarom bieden wij drie verschillende niveaus van IT-beheer voor klanten.

We willen dat klanten een ‘verzekering’ hebben dat alle systemen werken zoals ze moeten werken. Mocht er een probleem zijn, dan staan wij klaar om te helpen. Dit is ons Bronze pakket. Daarnaast bieden we een Silver pakket met maandelijkse contactmomenten waarin onze medewerkers een halve dag op locatie de systemen controleren op hoe ze draaien en op hoe veilig ze zijn. Denk bijvoorbeeld aan het uitrollen van veiligheidspatches. Met ons Gold pakket nemen we het volledige dagelijks beheer van alle IT-systemen op ons. Daarnaast bieden we nog extra opties aan, zoals het contact met de verschillende leveranciers onderhouden, mocht dat nodig zijn.

Voor welke optie een klant ook gaat, zij houden altijd de regie. Wij zijn er om ervoor te zorgen dat klanten zich niet druk hoeven te maken om hun IT.

Goed IT-beheer is ook in het onderwijs essentieel. Maar het is lastig om de juiste IT-professionals te vinden. Daarin kunnen wij instellingen ontzorgen. Wil je meer weten over onze verschillende beheer pakketten? Neem dan gerust contact met ons op.