+31 317 799 843 info@tmdi.nl

“Ik kan niet goed tegen stilzitten”

Dennis Dirks is getrouwd en heeft samen met zijn echtgenote twee kinderen (6 en 12). Dennis is een van de oprichters van TMDi en sinds anderhalf jaar heeft hij de functie van algemeen directeur. In zijn vrije tijd is hij een echte thrill seeker. Nog niet zo lang geleden was hij in Las Vegas om op het racecircuit een Ferrari op topsnelheid te brengen. Hij sprong vervolgens parachute in Hawaï en maakte loopings in een stuntvliegtuig van Red Bull.

“Ik wil dingen meemaken en ervaren”, begint Dennis. “Ik ben mijn carrière begonnen als support engineer. Daarna ben ik instructeur/docent voor onder andere Novell geworden. Zo heb ik 25 jaar geleden mijn compagnon Rutger leren kennen. Die gaf ik toen les. Inmiddels bestaat Novell niet meer en is dit overgenomen door Micro Focus. Ik ben naast mijn werk als algemeen directeur nog steeds (als enige in Europa) instructeur voor Micro Focus. Ik geef een paar keer per jaar Sentinel aan onder meer T-Mobile, PWC, Atos en andere grote ondernemingen. Sentinel is een compliancy-oplossing. Door het lesgeven blijf ik mijn skill set behouden en houd ik feeling met beveiliging. Ik ben ook nog ethical hacker en kan om de beveiliging te checken nog steeds inbreken in verschillende systemen.”

“Soms voelt het alsof ik naar de darskside ben overgelopen. Van techneut naar een meer commerciële functie. Toch voelt het niet onnatuurlijk. Ik heb al jaren geleden het bedrijf Split time opgericht. Mijn bedrijf doet de tijdregistratie van verschillende nationale en internationale sportevenementen, waaronder het Nederlands Indoor Atletiek kampioenschap en de Invictus Games in Den Haag.”

“Het is zeker een voordeel dat ik aan de technische kant heb gewerkt. Het is daardoor makkelijker een klantvraag te beantwoorden of mee te denken aan het oplossen van een IT-probleem. Ik maak ook realistische afspraken om oplossingen aan te bieden die daadwerkelijk geïmplementeerd kunnen worden. Ik zie TMDi ook als een menselijk bedrijf. Zowel naar klanten als naar medewerkers. Eerlijk zaken doen is voor ons een absolute must.”

“Stilzitten is niet echt voor mij weggelegd. Dat kan ook wel eens mijn valkuil zijn. Het komt echter momenteel zeer goed uit; er zijn veel veranderingen binnen TMDi. Zo is er veel werk om ons paradepaardje IDentacle naar de cloud te brengen. In de nabije toekomst willen wij IDentacle als SAAS aanbieden. Ook hebben we de support contracten een upgrade gegeven waardoor wij nu een betere logging van de calls hebben ingebouwd. Het werk is niet altijd zichtbaar geweest, maar we plukken daar nu de vruchten van. Mijn motto past ook goed bij mijn huidige functie en kijk op de toekomst: beter spijt hebben van dingen die je gedaan hebt, dan dingen die je niet hebt gedaan!”

In een volgende blog stellen we graag John van Cadsand aan je voor.