+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Zijn Red Spider & iDentacle echt hetzelfde?

In een eerder blog hebben John en Petro uitgelegd dat de twee Identity-producten die we ondersteunen steeds meer gezamenlijk ontwikkeld worden. De gebruikte term was ‘single code base’. Dat klinkt mooi, maar wat betekent dat in de praktijk?

De meest eenvoudige manier om dit uit te leggen, is het benoemen van de intelligente onderdelen die we voor onze Identity-producten gebouwd hebben: het ePortaal, de Teamskoppeling en het Eck-ID.  Deze drie tools kunnen net zo gemakkelijk in een iDentacle als in een Micro Focus IDM (Red Spider) omgeving worden geïmplementeerd.

Het ePortaal is een mini bronsysteem waar je (tijdelijke) accounts kwijt kunt die niet uit een van je ‘normale’ bronsystemen komen. Denk aan inhuurkrachten, accountants, maar voor scholen bijvoorbeeld ook examenaccounts of gastdocenten. Provisionen van alle accounts kan binnen seconden geregeld worden met ons ePortaal.

De Teamskoppeling is gemaakt om wildgroei van Microsoft Teams in een organisatie te beteugelen. Een van de doelen van Teams was om “ICT” niet te hoeven belasten als een groep binnen een organisatie wilde samenwerken. Dat is prima gelukt, maar het nadeel is dat binnen veel organisaties hierdoor een wildgroei aan Teams ontstaat. Hierdoor is niet altijd meer duidelijk waar gegevens staan. Ons Teamsportaal zorgt dat ICT wel technisch beheer heeft over de Teams zonder betrokken te hoeven zijn  bij het aanmaken.

Het Eck-ID is voor onderwijs een heel belangrijk hulpmiddel om leerlingen digitale leermiddelen aan te kunnen bieden, zonder uitgevers (vertrouwelijke) informatie over de leerlingen te hoeven geven. Het is dé manier om individuele lesmaterialen (digitaal) uit te delen en de school inzicht te geven of de facturatie klopt.

Voor deze drie koppelingen geldt dus dat we ze net zo gemakkelijk in een Micro Focus IDM omgeving als in een iDentacle omgeving kunnen implementeren. En dat betekent dat slimmigheid slim wordt gebruikt. Wil je weten wat voor jou pakket de mogelijkheden zijn en welke koppelingen er inmiddels beschikbaar zijn? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Dennis Dirks