+31 317 799 843 info@tmdi.nl

“Als projectleider geef ik nooit op!”

Rutger van Minnen:
“Als projectleider geef ik nooit op!”

Rutger van Minnen is een van de oprichters van TMDi. Rutger is getrouwd en heeft twee kinderen. In zijn vrije tijd is hij duikinstructeur in een totaal ontspannen wereld. Als projectleider duikt hij echter nooit onder maar stuurt graag complexe IT-projecten aan. Een haalbare planning en een heldere communicatie met de opdrachtgever staan hierbij voorop.

“Mijn doel is ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste momenten op de juiste plaats zijn. Ik bewaak de terugkoppelingen en koppel deze aan de acties die nodig zijn om een project in goede banen te leiden. Als system integrator heb ik jarenlang IT-projecten uitgevoerd. Voordat ik projectleider ben geworden, was ik onder andere trainer voor de opleiding Microsoft Certified System Engineer. Als een van de weinigen was ik ook docent op het gebied van clustertechnieken.”

“Mijn eerste grote project was een identity managementproject. Dat project had ik overgenomen omdat iemand nodig was met meer technische bagage. Daarna ben ik – naast mijn werk als financieel directeur – steeds meer projecten gaan doen. Mijn technische kennis helpt bij het opzetten en uitvoeren van projecten. Door mijn analytisch vermogen snap ik ook wat er gebeurt en wat dat betekent in tijd en in capaciteit. In feite heb ik mij in de loop der jaren ontwikkeld van specialist naar generalist.”

“Ik vind het allerleukste om aan de voorkant te werken. Het herkennen van het probleem van de klant. Niet dat deze het altijd exact weet, maar hij kan het vaak wel omschrijven. Ook de interactie met de klanten is mijn passie. Ik pionier graag in een project (vaak in pre-sale fase) om tot de juiste oplossing te komen. Vaak werk ik tegenwoordig ook samen met andere IT-specialisten in 1 project. Een nieuwe boeiende dimensie van mijn werkzaamheden. De grootste bevrediging haal ik uit een project als het is uitgevoerd zoals het van tevoren bedacht is. Wat dat betreft kan ik goed meedenken zonder direct technisch de diepte in te gaan. De basisideeën komen vaak terug in de uitvoering van een project. In feite een bevestiging dat ik begrijp wat er gebeurt. De lol is om een puzzel met de juiste contouren neer te leggen. Het daadwerkelijke inkleuren doen dan onze techneuten.”

“Mijn motto is dat ik nooit opgeef. Ook niet als het tegenzit. Het is een uitdaging om de hobbels die soms in een project komen, glad te strijken. Een mooi voorbeeld is een project dat ik heb gedaan op een grote school. Er waren toen al drie andere IT-leveranciers geweest die allemaal de oplossing niet voor elkaar kregen. Ik heb bij aanvang van het project in eerste instantie de interne organisatie concreet bij het voortraject betrokken, om iedereen mee te krijgen. Luisteren is belangrijk. Daar moet je als projectleider tijd en aandacht aan geven. Na afronding van het project kreeg ik een compliment dat het project rimpelloos was verlopen en tegen veel minder kosten dan dat zij begroot hadden.”