+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Zero ID tracking

De privacy van uw mensen gewaarborgd!

Het lekken van privacy gevoelige informatie haalt vaker meer het nieuws. Per mei 2018 is de AVG wetgeving van toepassing die organisaties verplicht om extra maatregelen te nemen om persoonsgegevens te beschermen. Onze Zero ID tracking oplossing kan u hierbij ondersteunen.

Meldplicht datalekken

Organisaties mogen een data lek niet langer stil houden. Ieder lek moet gemeld worden bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP), voorheen College Bescherming Persoonsgegevens, en de betrokkene(n). Er is sprake van een data lek als persoonsgegevens in handen komen van derden die geen toegang tot die gegevens zouden mogen hebben. Veelal zal dit voort komen uit fouten in de beveiliging en cyberaanvallen, of door gestolen laptops en verloren usb-sticks.

Zero ID Tracking

Met Zero ID tracking houden we, door middel van logfiles, continue uw netwerk in de gaten. Fouten in beveiliging en cyberaanvallen worden zo gedetecteerd en direct gemeld aan de beheerder. We kunnen tevens uw Identity Management oplossing opdracht geven een account te locken op het moment dat privacy gevoelige data wordt ingezien door niet gerechtigde mensen. Zo bent u altijd op de hoogte van eventuele inbreuken en datalekken en kunt u sneller aan uw meldingsplicht voldoen.

Implementatie methode

We bieden onze Zero ID tracking oplossing op 2 manieren aan: “on-prem” en als SaaS oplossing. De meest gangbare vorm is momenteel “on-prem”. Het voordeel hiervan is dat uw data ook gegarandeerd binnen uw organisatie blijft. Afhankelijk van uw wensen installeren we 1 of meerdere servers. Deze servers kunnen zowel als virtuele machine draaien of op fysieke hardware.

Kiest u voor de SaaS oplossing dan kunnen we een proxy server in uw netwerk installeren om beveiliging en configuratie te vereenvoudigen. Alle data die naar ons cloud systeem wordt gezonden is volledig versleuteld en kan gegarandeerd niet door andere klanten gezien worden. U betaalt per maand per persoon en kunt maandelijks opzeggen.

Zelf het voordeel ervaren?

Laat ons dan een “proof of concept” (POC) uitvoeren. Dit doen we fixed price en in 2 dagen. Tijdens de POC installeren we onze oplossing in uw omgeving en koppelen Active Directory of eDirectory aan het systeem. We leggen u uit hoe u zelf kunt zoeken en stellen enkele relevante rapportages voor u in. Daarna heeft u 60 dagen om het systeem zelf te ervaren. Bevalt het? Dan voorzien we het systeem van een officiële licentie en breiden we uw systeem graag verder uit.