+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Grip op toegankelijkheid

Geautomatiseerde bedrijfsomgevingen stellen steeds hogere eisen aan een snelle informatie-uitwisseling. Eenvoud, een goede toegankelijkheid en veiligheid staan hierbij centraal. Gebruikers bevinden zich echter vaak op verschillende plekken en devices. Inzicht in wie, welke toegang heeft tot welke applicatie en data is hierbij cruciaal. Maar hoe richt je dit als organisatie efficiënt én veilig in?

IDentacle: Identity management

Identity Management kan een grote rol spelen bij deze vraagstukken. Identity access management richt zich op het administreren en beheren van gebruikers en resources in het netwerk. IDentacle is het framework waarbinnen wij Identity Management Oplossingen uitwerken. Met onze oplossing wordt informatie uit bronsystemen ontsloten en gekoppeld met kantoorapplicaties, zoals HR systemen, financiële systemen en leerlingvolgsystemen. Op deze manier hoeft u alle identiteiten maar één keer in te voeren waardoor u niet alleen veel tijd bespaart, ook het risico op fouten is veel kleiner. Daarnaast heeft u altijd inzicht in wie toegang heeft tot welke informatie en applicaties.

Single sign-on en authenticatie

De gemiddelde ICT omgeving van een organisatie bestaat uit een veelvoud aan applicaties. Om toegang te krijgen tot deze verschillende applicaties moeten gebruikers vaak een groot aantal gebruikersnamen en wachtwoorden onthouden. Single sign-on stelt gebruikers in staat om eenmalig in te loggen waarna automatisch toegang wordt verschaft tot meerdere applicaties. Door een extra authenticatie stap toe te voegen wordt de toegang tot uw gegevens en toepassingen extra beveiligd. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat accounts niet ongewenst gebruikt kunnen worden en houdt u controle over wie op welke manier toegang heeft tot uw bedrijfsdata.

IDentacle levert u dus niet alleen tijd- en efficiëntiewinst op, het draagt ook bij aan een gestroomlijnd beheer en grip op accounts en toegangsrechten van medewerkers, leerlingen en externen.

Gerelateerde oplossingen

IDENTITY MANAGEMENT

Grip op de digitale identiteit van uw medewerkers

REDSPIDER IDENTITY MANAGEMENT

Hét identity management systeem voor het onderwijs

SECURITY

Maximale beveiliging van uw gehele IT omgeving