+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Antoine Simonis: ‘Vertrouwen is mooi, controleren is beter’

Antoine Simonis is sinds 2015 database consultant bij TMDi. Daarvoor was hij technisch specialist bij mboRijnland. Het verschil is met name dat hij toen één klant en nu meerdere klanten bedient.

“Ik ben overgestapt naar TMDi omdat er een grote reorganisatie was en het IT-beheer van mboRijnland werd uitbesteed. Van de zes medewerkers bleven er drie over. TMDi was een van de leveranciers en ik vroeg of zij wellicht passend werk voor mij hadden. Ik kon al goed overweg met de mensen van TMDi en heb met plezier de overstap gemaakt. Zo ben ik er min of meer ingerold.”

Ondergeschoven kindje

“Er is niks zo veranderlijk als het onderwijs. Zeker qua onderwijsprocessen. Toen ik in 2000 in de IT-werkte, was IT vaak een ondergeschoven kindje. IT zat vaak in de kelder van een gebouw of in een conciërgehok. En als je als IT-afdeling geld wilde investeren moest dat minimaal langs vier loketten voordat je toestemming kreeg. IT is nu niet alleen ondersteunend maar ook onderwijsgericht. IT heeft in de scholen en bij onderwijsprocessen een geheel andere plaats gekregen. Er is meer onderling begrip bij beide partijen.”

Nooit uitgeleerd

“TMDi heeft zeker geen 9-5-mentaliteit”, zegt Antoine. “Wij gaan niet weg voordat de klus geklaard is. Bij zo’n bedrijf wil ik graag werken. In een klein bedrijf zoals wij moet je breed inzetbaar zijn. Ik ben begonnen als beheerder en nu onder meer als database consultant gelieerd aan iDentacle. Daar heb ik ook verschillende trainingen voor gevolgd. Maar je bent nooit uitgeleerd. Ik vind het ook fijn om mijn kennis door te geven. Vorig jaar heb ik nog twee stagiairs begeleid. De codes die ik schrijf zorgen ervoor dat studenten op de juiste wijze worden ingeschreven en actief worden als dat nodig is. Ik ben blij als de klant blij is. Dat kan door iets nieuws te implementeren of een storing goed op te lossen. Ik heb geen goeie nacht als ik een storing niet prompt kan oplossen.”

Lego

Antoine is vrijgezel “En voor zover ik weet heb ik geen kinderen”, lacht Antoine. “Familie is voor mij heel belangrijk. Zo heb ik goed contact met mijn nichtje. Als hobby speel ik één keer per week bridge. Ik ben ook voorzitter van de vereniging. Nu speel ik wat minder dan voorheen. Toen speelde ik ook op landelijk niveau. Nu heb ik wat meer tijd voor mijn andere hobby en dat is bouwen met Lego. Mijn huis staat helemaal vol met Lego. Je blijft nu eenmaal een kind.”