+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Digitale Leeromgeving via Microsoft Teams koppeling

De afgelopen weken en dagen zien wij het aantal spoedaanvragen voor een digitale leeromgeving via Microsoft Teams sterk toenemen.  Oorzaak hiervan is de huidige ontwikkeling op het gebied van de algemene gezondheid van de bevolking. Door het actuele onderwerp Corona-virus (COVID-19) en de maatregelen welke zijn aangekondigd door de overheid en het RIVM zijn de scholen genoodzaakt om de deuren tijdelijk te sluiten. Dit is uiteraard een ontzettend vervelende en ingrijpbare gebeurtenis, met verstrekkende gevolgen van dien.

Om continuïteit van onderwijs te kunnen waarborgen, kijken onderwijsinstellingen naar de mogelijkheid om een digitale leeromgeving in te richten. Wij kunnen hier als TMDi een helpende hand bieden.

Microsoft Teams koppeling

De koppeling die wij hebben gemaakt brengt voor veel onderwijsinstellingen uitkomst. De Microsoft Teams koppeling maakt het namelijk mogelijk om geautomatiseerd Teams te creëren waar leden aan toegevoegd kunnen worden. 

Hoe werkt het?

Op basis van een bron systeem of een Identity Management systeem zoals iDentacle voeden we de Teams koppeling met de te creëren teams. We kunnen teams creëren op basis van vaste waardes zoals bijvoorbeeld klassen of groepen. Daarnaast hebben wij de mogelijkheid om teams klaar te zetten voor activatie of een specifieke groep van medewerkers het recht geven om een team te maken.

Op die manier kunt u dus op een eenvoudige manier digitale klassen aanmaken, zodat docenten ten alle tijde kunnen blijven communiceren met hun leerlingen en andersom. Hiermee is Microsoft Teams de sleutel tot de digitale leeromgeving. 

In de praktijk

Het Corderius College was op zoek naar een oplossing om processen te automatiseren en slimmer en veiliger met gegevens om te gaan. Lees het verhaal en de ervaring van Harry Dubois – Hoofd Automatisering – over de iDenticale implementatie op het college.

TMDi heeft voor mboRijnland (voorheen ID College), een instelling voor middelbaar beroepsonderwijs, contractonderwijs en voortgezet algemeen volwassenenonderwijs, een Identity Management implementatie verzorgd op basis van iDentacle van TMDi en Microsoft MIM. Lees in deze case waarom de keuze is gevallen op iDentacle, hoe het process van de migratie is gegaan, welke voordelen dit opleverde en wat de ervaring is van Hans Kramer -Hoofd ICT bij mboRijnland.

Actie ondernemen

Wilt u meer informatie ontvangen of wilt u het gesprek aangaan om te ontdekken of er actie ondernomen moet worden om een digitale leeromgeving te creëren? Neem dan direct contact op met Dennis Dirks via onderstaande gegevens:

Email: d.dirks@tmdi.nl 
Telefoon: +31 341 434317