+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Microsoft Teams en iDentacle: 1+1=3

Microsoft Teams is een chatdienst van Microsoft dat geïntegreerd is met Office 365. Of zoals Microsoft zelf zegt: ‘Teams is de hub voor teamwerk in Office 365’. Daar waar voorheen veel binnen SharePoint werd samengewerkt, is de gebruikerservaring die Microsoft met Teams biedt erg populair geworden.

Voordelen van Microsoft Teams

Het voordeel van Microsoft Teams is dat teamleden effectief met elkaar kunnen communiceren door middel van groepschats en online vergaderingen. Teamleden kunnen eenvoudig samen werken aan bestanden, welke alleen voor hen toegankelijk zijn. Teams is strak geïntegreerd met andere Office 365 applicaties, zoals Groups, SharePoint en OneDrive. Daarnaast heeft Teams heeft een mobiele app waardoor een gebruiker eenvoudig alle onderdelen van Office 365 voorhanden heeft.

Gebrek aan beheer

Het besturen en beheren van Microsoft Teams is echter een hele opgave. Bij vele gebruikers vormt wildgroei een behoorlijk risico. Daarnaast is het creëren van Teams op basis van groepen mensen een repeterende actie die bij handmatig verwerken foutgevoelig is. Het automatisch creëren van teams op basis van bronsystemen levert niet de mogelijkheid om een team op maat te maken. Een overvloed aan teams en een gebrek aan beheer zijn veelvoorkomende uitdagingen, waar TMDi een oplossing voor heeft bedacht.

Grip verkrijgen en behouden

Het aanmaken en uitrollen van een Team wordt ook wel ‘provisioning’ genoemd. TMDI voorziet in koppeling voor een gecontroleerde vorm van provisioning en achivering van Teams. Deze koppeling is in staat om automatisch Teams te creëren, te wijzigen en af te laten vloeien. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om geautoriseerde personen binnen een organisatie zelfstandig Teams te laten creëren zonder een technische module en technische kennis. Het portaal geeft de gebruiker de mogelijkheid om, bij het aanmaken van een Team, een einddatum op te geven voor het laten afvloeien van het betreffende Team. Dit voorkomt een overvloed aan Teams en houdt de beheersbaarheid in tact.

De koppeling is eenvoudig in gebruik, sluit naadloos aan op iDentacle en Office 365 en is gebouwd met de Microsoft standaarden. Hiermee krijgen organisaties grip op de toegankelijkheid en wordt wildgroei tegen gegaan.

Meer weten?

Wil je meer weten over de koppeling tussen Microsoft Teams en iDentacle? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer!