+31 317 799 843 info@tmdi.nl

De sleutel naar gemakkelijk en veilig inloggen

Het is voor vrijwel niemand makkelijk om tigduizend wachtwoorden te onthouden om in te kunnen loggen op verschillende platforms en applicaties. Het resultaat is dat zorgmedewerkers of leerlingen op zoek gaan naar een eenvoudige manier van inloggen, en die is meestal niet zo veilig. Wat is de sleutel?

Wij krijgen regelmatig vragen van scholen hoe zij kunnen voorkomen dat hun leerlingen steeds hun wachtwoorden vergeten. Dat is vervelend voor de leerling maar ook voor de afdeling die met onnodige handelingen worden geconfronteerd.

Op zoek naar passwordles logon

Natuurlijk kunnen leerlingen kiezen voor een makkelijk of steeds hetzelfde wachtwoord. Wat dacht je van 123welkom? Of zij leggen een briefje naast hun pc met alle wachtwoorden erop. Gemakkelijk maar geen goed idee. Want wachtwoorden moeten de toegang veiliger maken! Inloggen is er om zeker te weten wie je bent. Het is voor ons een dagelijkse zoektocht om een praktische manier te bedenken om inloggen makkelijk en veilig te maken.

Op zoek naar de sleutel

Een gebruiker heeft vaak verschillende wachtwoorden nodig om in te kunnen loggen op de platforms en applicaties die hij of zij gebruikt. Het is echter ideaal om maar één sleutel nodig te hebben. Je wilt ook maar één sleutel van je huis hebben. Als je eenmaal binnen bent, heb je verder geen sleutel meer nodig om de keuken of je eigen kamer in te gaan. Met een Identity Management-systeem kun je veel problemen voorkomen. Ons systeem iDentacle is speciaal ontwikkeld om het zorgmedewerkers en scholieren makkelijk te maken..

Toekomst

In een ideale wereld hoef je natuurlijk helemaal niet in te loggen. Waarom zou je iemand wantrouwen? Waarom zou iemand misbruik willen maken van jouw gegevens. Vroeger hadden deuren toch ook geen sleutels. Afijn, dat was vroeger. En vroeger was alles beter 😉 Toch hebben wij ons er niet bij neergelegd dat het allemaal veel makkelijker kan en moet. We kijken naar de voordelen van dongels, gezichtsherkenning en encrypted USB-sleutels.  Als het werkt zou iedere leerling of zorgmedewerker zo’n sleutel moeten hebben. En we zijn al ver op dit gebied. Wil je weten hoe ver? Gewoon even een afspraak maken.

Dennis Dirks