+31 317 799 843 info@tmdi.nl

ECK iD nu volledig in de cloud beschikbaar!

De opmars van digitale leermiddelen gaat razendsnel. Bij gebruik daarvan wisselen scholen gegevens uit met leveranciers. Leerlingen moeten immers inloggen en hun leermiddelen worden dan ter beschikking gesteld vanuit de leveranciers. Het ECK iD maakt dat er minder gegevens over de lijn hoeven. Dat is goed voor de privacy en legt de basis voor dataminimalisering. Tot voor kort was het alleen mogelijk om de ECK iD vanuit ‘on premise’ te gebruiken. Door een oplossing van TMDi is deze nu ook volledig in de cloud beschikbaar!

Het primair onderwijs is inmiddels volledig over op ECK iD als (onder water) sleutel bij het uitwisselen van persoonsgegevens tussen systemen op school en bij leveranciers. Met het ECK iD zijn leerlingen trefzeker te identificeren met minder uitwisseling van persoonsgegevens tussen schoolsystemen en systemen bij leveranciers. Een ECK iD vertelt of het gaat om een leerling in het PO, het VO of in het MBO. Nagenoeg alle scholen hebben de aansluiting met Nummervoorziening in orde gemaakt en de functionaliteit voor ECK iD aangezet in het Leerling Administratie Systeem (LAS). Ook het merendeel van de MBO-instellingen heeft een overeenkomst met de Nummervoorziening, dit is de centrale voorziening bij Kennisnet die ECK iD’s genereert. De meest gangbare Student Informatie Systemen (SIS) zijn met de schoolstart van 2021 technisch aangesloten op de Nummervoorziening en hebben ECK iD’s opgehaald. Hiermee is het ECK iD in het MBO voor het merendeel van de instellingen beschikbaar voor de processen Toegang & Gebruik.

Tot voor kort was het gebruik van het ECK iD alleen mogelijk als de servers waarop het geïnstalleerd was, fysiek op de locatie van de school stond. Een doorn in het oog van vele scholen omdat het hen belemmerd om geheel over te gaan naar de cloud. Voor John van Cadsand van TMDi reden om hier een oplossing voor te bedenken.

“Microsoft bood geen mogelijkheid om het ECK iD encrypted in de cloud (Azure AD) op te slaan. Wij hebben speciaal voor het gebruik van het ECK iD in de cloud een unieke work around gemaakt. Vorige week hebben wij onze oplossing voor het eerst bij een van onze klanten geïnstalleerd. En het werkt prima! In principe kunnen wij de ECK iD in een paar dagen implementeren. Voor scholen die volledig in de cloud willen werken, is het al mogelijk om voor komend schooljaar gebruik te maken van onze oplossing.”

Ben je als school geïnteresseerd om de ECK iD ook in de cloud te kunnen toepassen. Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op.

John van Cadsand