+31 317 799 843 info@tmdi.nl

“Een idee dat werkelijkheid wordt”

Wie Petro Hagenauw niet kent, heeft echt iets gemist. Vrijwel vanaf dag één is hij samen met Rutger en Dennis een van de early adapters en vaste krachten van TMDi.

“Ik werk met verschillende andere collega’s aan de ontwikkeling van Identity & Access Management (IAM). Mijn focus ligt vooral op de ontwikkeling van nieuwe koppelingen met Red Spider. Red Spider is gebaseerd op Micro Focus IDM en is ooit begonnen als een samenwerking tussen een groot aantal onderwijsinstellingen om de kosten van ontwikkeling van hun IAM-oplossing betaalbaar te maken en houden. In de tijd dat scholen allemaal vrijwel dezelfde ICT-infrastructuur hadden, was dat een hele goede oplossing. Inmiddels zie je dat scholen de keuze hebben uit verschillende leerling informatie-systemen, sommige scholen naar Microsoft trekken, andere naar Google. Om die reden heeft de Red Spider-vereniging zich enkele jaren geleden opgeheven. TMDi was op dat moment de technology partner voor Red Spider en verantwoordelijk voor het onderhoud en ontwikkeling binnen het systeem. Vrijwel alle scholen zijn toen klant bij ons geworden en zijn dat vrijwel allemaal nog steeds.”

“Net als alle producten wordt de IAM-oplossing binnen scholen regelmatig geevalueerd en krijgen we ook de vraag of Micro Focus IDM nog wel de juiste keuze is. Micro Focus IDM is een fantastisch product met ongelofelijk veel mogelijkheden, maar (daardoor) soms wel iets complexer en dan kan ons eigen iDentacle product een alternatief zijn. Uit zo’n discussie kan echter ook komen dat juist die uitgebreide mogelijkheden belangrijk zijn voor een klant. Die keuze is juist een sterk punt in ons aanbod!”

“Ik ken Dennis en Rutger al heel lang en we hebben nagenoeg hetzelfde carrièrepad gevolgd. Het lag voor de hand dat ik mij met Red Spider zou bezighouden. In de loop der tijd kent Red Spider geen geheimen meer voor mij. Binnen TMDi worden alle nieuwe koppelingen zo gebouwd dat ze ingezet kunnen worden voor iDentacle en voor Micro Focus IDM. Daardoor maakt het voor TMDi niet echt uit welk IAM systeem je gebruikt.”

“Ik ben in 1986 als IT-er begonnen bij Koning en Hartman. Daar leerde ik ook Dennis en Rutger kennen. Ik heb altijd gewerkt aan netwerk gerelateerde oplossingen. Daar ligt ook mijn hart. Mijn uitdaging is om koppelingen te maken die precies doen wat ze moeten doen. Een klant heeft een probleem en door wat ik bedenk wordt dat opgelost, als dat lukt, ben ik een gelukkig mens.”

Petro is bijna dertig getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. “Onze kinderen wonen al enige tijd zelfstandig”. Na mijn werk geniet ik van rust en hou ik van een bourgondisch leven. Ook lees ik graag en luister ik graag naar muziek, maar dat vaak alleen als we met vakantie zijn.”