+31 317 799 843 info@tmdi.nl

IAM: De vroege jaren van iDentacle

De komende drie blogs gaan over de ontwikkeling van iDentacle, onze innovatieve oplossing in Identity Access Management (IAM). De serie belicht de reis van de vroege dagen, de stand van zaken en een vooruitblik op de toekomstige ontwikkelingen. In deze blog de ‘geboorte’ van iDentacle.

Ongeveer 25 jaar geleden startte TMDi als een system integrator, voornamelijk gefocust op het ondersteunen en beheren van technische infrastructuren voor onze klanten. In die tijd hielden wij ons vooral bezig met het installeren van mailservers en het onderhouden van netwerken.

De verandering kwam echter in 2014. Een sleuteljaar waarin veel van onze klanten overstapten van Novell naar Microsoft/Office. Het was een uitgelezen moment om onze koers te herzien en ons niet langer alleen te beperken tot het installeren van producten van derden. We besloten om mee te bewegen met de markt en de wensen van onze klanten.

Bijna tien jaar geleden, in 2015, begonnen we met een klein IAM-project onder FIM. Dit was onze eerste stap in een richting die ons ver weg zou leiden van onze roots als systeemintegrator. IAM en Identity Management (IdM) staan bekend als complexe velden binnen IT, maar wij zagen een kans om alles te vereenvoudigen. We startten met de ontwikkeling van iDentacle, ons eigen IAM-product.

Ons doel met iDentacle was duidelijk: het ontwikkelen van een product dat eenvoudig te begrijpen en te gebruiken was. We begonnen met het maken van de eerste dataconnectoren en huurden specialisten in om het product verder te ontwikkelen. Naarmate de tijd vorderde, groeide het team van externe projectmedewerkers naar fulltime ontwikkelaars die zich volledig wijden aan iDentacle.

Vandaag de dag is iDentacle uitgegroeid tot het paradepaardje van TMDi en een technisch volwassen product. Het succes van iDentacle ligt nog steeds in de eenvoud waarmee het werkt. Wat het product echt onderscheidt, is echter het team erachter. Onze mensen zijn cruciaal; zij zorgen voor een perfect implementatietraject, garanderen dat iDentacle doet wat het moet doen en faciliteren een naadloos adoptieproces.

Door onze aanpak is iDentacle niet alleen technisch competitief, maar ook concurrerend in prijs vergeleken met andere IAM-oplossingen op de markt. Het is deze combinatie van technische expertise, klantgerichtheid en toegankelijkheid die iDentacle heeft gemaakt tot wat het nu is: een sleutelspeler in de wereld van Identity Access Management.

Rutger van Minnen