+31 317 799 843 info@tmdi.nl

It takes teamwork to make a dream work

Harald Huls is technisch consultant bij TMDi. Hij doet veel verschillende dingen, zoals migraties voor mail en omgevingen. Bij identity management-projecten is hij vaak de technical lead. Harald stelt zich graag beknopt voor.

“Ik begeleid onze klanten bij het maken van technische keuzes voor hun oplossingen bij identity management, in het bijzonder iDentacle-projecten. Ik kan goed beoordelen of bepaalde keuzes ook technisch haalbaar zijn. Mocht het zijn dat dit niet mogelijk is, kijk ik samen met collega’s welke oplossingen er wel mogelijk zijn.”

Achtergrond

Harald komt uit een ‘onderwijsfamilie’. “Onderwijs is met de paplepel ingegeven. Ik ben ooit begonnen als onderwijzer in het basisonderwijs. Maar techniek en IT hebben echter altijd mijn belangstelling gehad. Als onderwijzer ben ik altijd verantwoordelijk geweest voor IT-beheer voor meerdere scholen. Ook gaf ik in de avonduren vaak IT-trainingen; omdat ik lesgeven gewend was, ging mij dat vrij makkelijk af. Sommigen zeiden: het is de eerste keer dat ik het begrijp. Maar eigenlijk was ik na twaalf jaar onderwijzer wel een beetje klaar in het onderwijs en zocht ik een nieuwe uitdaging.”

Onderwijsprocessen

“Ik had vaak contact met TMDi en Rutger. Die zei: ‘Je kunt beter bij ons komen werken. En dat doe ik nu al zo’n veertien jaar. Ik begrijp veel onderwijsprocessen en de beweegredenen waarom mensen iets willen. Dat is best handig. Ik vertel zeker niet altijd dat ik in het onderwijs heb gewerkt. Het kan namelijk soms ook tegen je werken; ze hebben meteen een bepaald beeld van je.”

Drijfveer

“Ik werk graag klant gedreven; de klant meenemen in een technische oplossing. ‘It takes team work to makes a dream work’. Mijn drijfveer is mooie oplossingen te bedenken waar klanten blij mee zijn. Ik probeer te manoeuvreren naar een oplossing die voor hen beter is, ook als klanten soms denken van niet. Ik probeer te voorkomen dat we gedurende een project tegen een probleem aanlopen waarvan wij weten dat dat gebeurt. Uiteindelijk is ons gezamenlijk doel een mooi product op te leveren. De techniek moet dienend zijn.”

 

Kamperen

Harald is net vijfentwintig jaar getrouwd en heeft twee dochters en een zoon. “Domotica is een van mijn grootste hobby’s; mijn hele huis is geautomatiseerd. Dat probeer ik zo te doen dat het gezin het ook leuk vindt. Dus hier en daar een knopje dat het ook normaal kan. Feitelijk staat dat recht tegenover een andere grote hobby: kamperen met het hele gezin. Even terug naar de Franse natuur. Gelukkig is het zo vakantie. Over twee weken ben ik weg.”