+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Logging en monitoring met een doel!

Logging en monitoring is prima en vaak noodzakelijk. Het is echter niet een doel op zich. Uiteindelijk is het doel om medewerkers te ontlasten door ervoor te zorgen dat een melding op de juiste plek komt. En dat is zeker niet altijd een ICT-afdeling!

Om te weten wat er op jouw Identity Management-systeem speelt, hebben wij verschillende logfiles aan ons paradepaardje iDentacle  toegevoegd. Vervolgens hebben wij een monitoring module ontwikkeld die op basis van deze logfiles waardes kan geven, bijvoorbeeld voor een specifieke melding. Voor het generen van meldingen maken wij gebruik van softwareprogramma’s die reporting met realtime analyse- en beheertools vereenvoudigen, waaronder Sentinel.

Logging en monitoring zijn echter niet de doelen die worden nagestreefd. Het verstrekken van een melding moet er in ieder geval voor zorgen dat de ICT-afdeling wordt ontzorgd. Een praktijkvoorbeeld dat wij regelmatig tegenkomen. Er moet een digitale identiteit van een gebruiker aangemaakt worden. Dat betekent dat daar broninformatie aan toegevoegd moet worden, zoals NAW-gegevens, leeftijd, privé mailadres enzovoort. Stel je mist daarin een bepaalde noodzakelijke waarde. iDentacle  heeft het missen van deze informatie gemonitord. Als de broninformatie noodzakelijk is voor de verwerking van de digitale identiteit, dan wordt verwezen naar degene die het beste aanspreekpunt is voor het verkrijgen van deze informatie. Die melding hoeft niet meer per se via de ICT-afdeling om te bepalen wie die informatie moet aanleveren. Zo’n melding (zoals toevoegen privé emailadres) kan bijvoorbeeld rechtsreeks naar de HR-afdeling gaan. Het resultaat is dat de ICT-afdeling wordt ontlast en processen veel sneller en beter kunnen verlopen.

Ander voorbeeld. Stel een bepaalde koppeling (driver) functioneert niet. Je krijgt dan niet alleen een melding vanuit iDentacle, maar de software – of een deel daarvan – start vanzelf automatisch opnieuw. Vervolgens geeft iDentacle  een melding naar ICT om aan te geven of het probleem daarmee wel of niet is opgelost. Alle meldingen die worden gelogd, worden gezien en aan alle meldingen wordt direct response gegeven.

Het is een voorbeeld van een van de vele nieuwe opties die wij de afgelopen periode aan iDentacle  hebben meegegeven. Functionele toevoegingen die aan ons gevraagd zijn en waar wij een response op hebben gegeven. Wil je weten wat iDentacle  voor jouw organisatie kan betekenen. Of maak je al gebruik van iDentacle  maar mis je een functie die nog niet is ingebouwd? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Rutger van Minnen