+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Migreren naar Google? Jij vraagt, wij draaien!

Het aandeel van Microsoft op scholen en andere instellingen blijft ongemeen groot. Maar niet iedereen is fan van Microsoft; het aandeel van Google onder jongeren – met Chromebook – stijgt gestaag. Reden dat wij met een zekere regelmaat van klanten de vraag krijgen of wij bij een eventuele overgang naar het Google-platform kunnen helpen bij de migratie van Microsoft naar Google en het onboarden naar Google Workspace.

In 2023 zijn wij benaderd door Google omdat zij ons als een van de vijftig IT-bedrijven in Nederland geselecteerd hebben om Google Partner te worden. Reden van onze selectie is dat wij anders werken dan de meeste Google Partners. De meeste partners zijn software specialisten die applicaties hebben draaien in een Google-omgeving. Wij richten ons op het migreren van het ene naar het andere platform om het vervolgens mogelijk te maken simpel te kunnen onboarden. Wij verkopen dus geen specifieke softwareproducten voor Google. Wij zijn een interessante partner omdat wij technische knowhow toevoegen aan het spectrum van Google. Er zijn weinig bedrijven die gespecialiseerd zijn in het migreren naar een Google-omgeving. De highlight van de Google-omgeving is voor ons toch wel Google Workspace en Google for Education.

Google Workspace

Google Workspace, voorheen bekend als G Suite, is een verzameling van cloudgebaseerde productiviteitstools en software aangeboden door Google. Het omvat populaire applicaties zoals Gmail, Google Drive, Google Docs en Google Meet. Allemaal ontworpen om de samenwerking en communicatie in bedrijven en onderwijsinstellingen te verbeteren. Gebruikers kunnen documenten real-time samen bewerken, e-mails beheren, online vergaderingen houden en bestanden opslaan in de cloud, waardoor het een handige oplossing is voor op afstand werken en leren.

Google for Education

Google for Education – vaak aangeduid als Google Education – is een reeks van tools en diensten ontwikkeld door Google, speciaal gericht op het onderwijs. Het biedt onderwijsinstellingen een reeks van gratis en betaalde oplossingen die bedoeld zijn om het leren en de administratie in scholen en universiteiten te ondersteunen. Een van de kernproducten is Google Classroom: Een platform dat leraren en studenten in staat stelt om opdrachten te maken, in te dienen en te beoordelen. Het helpt bij het organiseren van cursussen, het bevorderen van samenwerking en het communiceren met leerlingen. De diensten van Google for Education zijn ontworpen om online leren gemakkelijker te maken. Ze worden gebruikt in zowel basisscholen als hoger onderwijsinstellingen wereldwijd.

Mooie oplossingen, maar gaan wij nu of in de toekomst over naar het Google-platform? Nee. Wat wij bieden is keuzevrijheid zonder onze focus te verliezen en die blijft gericht op Microsoft. Maar onze producten werken prima op beide platforms. Dus aan jou de keuze. In onze volgende blog laten we graag zien wat we kunnen bieden.

Rutger van Minnen