+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Opschalen of afschalen? Hoe weet je dat nou? De truc is permanent monitoren

Over opschalen en afschalen hebben wij eerder blogs geschreven. Daarbij ging het bijvoorbeeld om kostenbesparing als je de cloud uitzet tijdens daluren. Ook kun je op licentiekosten besparen als je afschaalt op licenties als deze niet nodig zijn. Maar hoe weet je dat nou? De truc is permanent monitoren.

Bij ieder intakegesprek en/of evaluatie gesprek kijken wij samen met onze klant naar het potentiële gebruik van computerkracht in de cloud en het aantal licenties dat nodig is om optimaal gebruik te maken van IT, zonder de kosten uit het oog te verliezen. We maken om die reden gezamenlijk een 0-meting waarop we kunnen monitoren. Hierdoor kunnen we zien of het voorspelde gebruik ook aansluit bij de praktijk. Logisch en effectief.

Slim monitoren

Afhankelijk van de afspraken die wij onderling maken, kunnen wij onze monitoringstools inzetten om bij overschrijding van de bandbreedte op- of af te schalen. Als je dat zelf doet, ben je uiteraard zelf verantwoordelijk. Bij vragen kun je altijd contact met ons opnemen. Wij kunnen ook afspreken dat wij het ICT gebruik monitoren en ingrijpen als dat nodig is. Wij stellen jou dan op de hoogte bij grote afwijkingen. Grenzen naar de boven- of onderkant die wij van tevoren maken. Ook kan monitoring een onderdeel zijn van een totale monitoring van de ICT, zoals ongeoorloofd inloggen of het monitoren op onregelmatigheden in de infrastructuur om calamiteiten te voorkomen. Alles kan, aan jou de keuze.

Verdienmodel

Er wordt nog wel eens gedacht dat onze verdiensten afhankelijk zijn van het aantal licenties die onze klant gebruikt of de computerkracht die zij nodig hebben. Even voor de duidelijkheid: het maakt ons niet uit! Meer is voor ons geen verdienmodel. De factuur voor de kosten wordt door Microsoft ook rechtstreeks naar onze klant gestuurd. Dat betekent ook dat de factuur door je zelf nagekeken moet worden. En bij twijfel, bellen!

Slim monitoren? Het kan zeker! Vragen. Geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op.

John van Cadsand