+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Waarom automatisering je meer inzicht geeft

Als het om beheer gaat, zijn twee zaken van belang: inzicht en beveiliging. Daarbij maakt het niet uit of je een ICT-omgeving beheert, of gebruikersprofielen. Wat beheer efficiënter maakt, is automatisering en standaardisering. De beheerportal van IDentacle brengt deze factoren bij elkaar.

Een van de voordelen van automatisering, is dat je eenvoudiger kunt zien wanneer er een probleem is. Een voorbeeld. IDentacle zorgt ervoor dat informatie uit bronsystemen automatisch gekoppeld worden aan HR-systemen, financiële systemen en leerlingvolgsystemen. Dat gebeurt via zogenaamde dataconnectoren. Omdat dit automatisch en dus altijd op dezelfde manier gaat, is het monitoren op fouten – dat ook automatisch is – een stuk eenvoudiger. Dus stel dat de dataconnector informatie over een nieuwe medewerker niet goed ophaalt, dan ziet het systeem dat meteen en laat dat dan ook gelijk weten. Zeker bij grote aantallen is het noodzakelijk dat je snel kunt zien dat er iets mis is. Medewerkers kunnen eerder de benodigde informatie toevoegen en beheerders kunnen zo sneller in actie komen.

Is er een VOG-verklaring?

Een bijkomend voordeel van automatisering, is dat je als beheerder ook eenvoudiger regels of voorwaarden kunt stellen aan het aanmaken van nieuwe gebruikersprofielen in een bepaalde functierol. In het onderwijs is voor veel functies een VOG-verklaring nodig. Met IDentacle kun je instellen dat voor dergelijke functies een ‘VOG-eis’ nodig is. Oftewel, dat de medewerker die het nieuwe gebruikersprofiel aanmaakt, actief controleert of de VOG-verklaring van deze medewerker aanwezig is. Zo ja, dan kan het profiel worden aangemaakt. Omdat in IDentacle gebruikersprofielen worden aangemaakt op basis van functierollen, kun je de VOG-eis aan een van de functierollen toevoegen. Het systeem laat dan automatisch weten of de VOG-eis voor een nieuwe medewerker noodzakelijk is. Dit scheelt niet alleen veel tijd (omdat je niet voor iedere nieuwe gebruiker moet achterhalen of een VOG-verklaring verplicht is), het zorgt er ook voor dat je als instelling voldoet aan alle eisen.

Met IDentacle worden administratieve processen geautomatiseerd en het gebruiksgemak verbeterd. Doordat er gewerkt wordt met één bronsysteem verloopt het accountbeheer veel sneller en is het risico op fouten kleiner. Daarnaast zorgt Single Sign-On (SSO) voor gemakkelijke en veilige toegang voor gebruikers. Wil je meer weten over IDentacle of onze andere Identity Acces Managent oplossingen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.