+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Waarom zijn Micro Focus IDM en iDentacle … identiek?

John van Cadsand en Petro Hagenauw zijn de ontwikkelaars die bij TMDi verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van functionaliteiten in respectievelijk iDentacle en Micro Focus IDM (waaronder ook Red Spider). Gezien de overeenkomst in functionaliteit van beide softwarepakketten werken zij al nauw met elkaar samen. Dit heeft er nu toe geleid dat de functionaliteit die zij voor het ene pakket ontwikkelen, een-op-een gebruikt kan worden in het andere pakket. John van Cadsand en Petro Hanegauw lichten het hoe en wat beknopt toe.

“iDentacle en Micro Focus IDM zijn en blijven afzonderlijke softwarepakketten”, beginnen John en Petro. “Maar alles wat wij eromheen ontwikkelen (zoals koppelingen met andere software) kan door zowel iDentacle als Micro Focus IDM gebruikt worden. Met andere woorden de extra functionaliteiten en koppelingen die wij voor iDentacle ontwikkelen, kunnen ook door gebruikers van Micro Focus IDM benut worden. Zo kunnen onze klanten blijven werken in het systeem van hun voorkeur en op het platform van hun keuze.”

Slimmigheid slim gebruiken

Voorbeelden van extra functionaliteiten zijn koppelingen met EckID of een koppeling met Microsoft Teams of het e-portaal. Basisgedachte is het ontwikkelen van een api waarmee data uit beide systemen uitgelezen en gebruikt worden voor meerdere toepassingen. De Single Code base die John en Petro ontwikkelen kan zowel in iDentacle als in Micro Focus IDM gebruikt worden. We bouwen dus voor beide pakketten een gezamenlijk een identiek slim gedeelte. Kortom de slimmigheid wordt slim gebruikt.”

Voordelen van deze manier van werken zijn volgens John en Petro onder meer:

  • je kan blijven werken met het systeem en op het platform dat je gewend bent
  • je kan tegen minder kosten gebruik maken van extra mogelijkheden
  • de investering die je hebt gedaan, wordt niet teniet gedaan
  • een eventuele migratie van het ene naar het andere pakket wordt eenvoudiger
  • er is een kortere ontwikkelingstijd voor functionaliteiten
  • We houden een volledige commitment voor zowel Micro Focus IDM als iDentacle.

Ben je fan van Micro Focus IDM of juist van iDentacle? En wil je weten wat voor jou pakket de mogelijkheden zijn en welke koppelingen er inmiddels beschikbaar zijn. Neem gerust vrijblijvend contact met mij op.

Dennis Dirks