+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Bespaar een klap geld met Identity & Access Management

Identity and Access Management (IAM) staat voor het beheer van gebruikersrechten in een organisatie. Met IAM geef je medewerkers veilig toegang tot de systemen die ze nodig hebben. Er zijn veel voordelen. IAM bespaart ook werk, bespaart tijd … en bespaart dus geld. Een top 3.

In willekeurige volgorde:

1 Door (continu) grip te houden op het komen en gaan van medewerkers, kun je als organisatie behoorlijk op licentiekosten besparen. Je betaalt geen dag te veel. Dit komt omdat geautomatiseerde processen zorgen dat accounts tijdig aangemaakt zijn, veranderingen in functies direct worden doorgevoerd en bij uit dienst gaan accounts automatisch opgeschoond worden.

2 Als er geen of minder fouten worden veroorzaakt, dan hoef je die ook niet te corrigeren en/of op te lossen. Bijvoorbeeld bij het vergeten of verliezen van inloggegevens hoeft geen ICT-afdeling of security officer belast te worden. Dat spaart tijd en (schade) kosten uit.

3 Het werk voor medewerkers wordt leuker omdat ze geen repeterende handelingen hoeven uit te voeren.  Je kan nu mensen inzetten waar ze goed in zijn. Zo worden medewerkers gelukkiger en komen ze weer toe aan de werkzaamheden waarvoor ze ooit aangenomen zijn. En blije medewerkers zorgen voor meer productiviteit!

De noodzaak om je bedrijfsgegevens te beveiligen, naleving te handhaven en je software te controleren, is nog nooit zo groot geweest. Het goede nieuws is dat het nog nooit zo eenvoudig is geweest om dit te bereiken. IAM maakt het eens zo lastige en zeer technische werk van het beheren en beveiligen van gebruikerstoegang nu haalbaar met een fractie van het personeel.

Een top 10 van kostenbesparingen opsommen is trouwens geen moeite. Benieuwd? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Dennis Dirks