+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Financiële tip: zet je cloud tijdens daluren uit!

Mede door de energiecrisis worden we steeds bewuster over het besparen van kosten. Wassen in de daluren is daar een voorbeeld van. Dat scheelt kosten aan elektriciteit. Maar ook op de kosten van het gebruik van de cloud kan aanzienlijk bespaard worden.

Het gebruik maken van elektriciteit in daluren is goedkoper. Logisch, want in de daluren zijn bedrijven vaak dicht en is er meer elektriciteit beschikbaar dan tijdens kantooruren. Vooral in het weekend kan behoorlijk bespaard worden door een wasje juist in die periode te draaien.

Opslaan in de Cloud

De Cloud wordt gebruikt voor het opslaan van data. Concreet betekent het dat je geen fysieke eigen opslagruimte in je pand meer hoeft te hebben. Het is altijd goed om kritisch te kijken wat je precies opslaat en bijvoorbeeld niet in tien verschillende directories dezelfde backup te zetten. Het levert een zekere kostenbesparing op. Ook kun je besparen op het aantal licenties dat je als organisatie hebt. Het automatisch opschalen en afschalen is daar een voorbeeld van.

Werken in de cloud

Wat veel organisatie niet beseffen is dat zij ook kunnen besparen op de computerkracht die in de cloud beschikbaar wordt gesteld. Dat kan bijvoorbeeld met gericht cloudbeheer. Cloudbeheer is het beheren van je cloudresources om het gebruik van de cloud zo goed mogelijk te optimaliseren en zodoende hoge uitgaven en verspilling tegen te gaan. Heb je geen resources nodig? Zet het dan uit. Bijvoorbeeld in een vakantie of in de tijd dat je het als organisatie minder druk hebt.

Denk je dat jij ook kosten kan besparen door de reservering van capaciteit in de cloud aan te passen op de behoefte die je als organisatie hebt? Wij denken graag mee of en vervolgens hoe dat kan. Laat het ons weten!

Dennis Dirks