+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Het moest eenvoudiger, het kon eenvoudiger

Al voordat TMDi bestond, waren we actief in Identity Management en het beheer van deze systemen. Sterker nog, dat was de reden dat TMDi is ontstaan. Omdat we ontdekten hoe complex de destijds bestaande Identity Management systemen (en dus het beheer ervan) waren. Dat wilden we veranderen. Dus creëerden we onze eigen oplossing: IDentacle.

Het beheer van die systemen was zo ingewikkeld, omdat in het kort gezegd alle data die geïmporteerd werd, in één ‘dataregel’ werd binnengehaald. Ging er dan ergens iets mis, dan was het lastig om snel te achterhalen waar het mis ging. Dat koste veel tijd met de daarbij behorende frustraties, voor zowel klanten als beheerders.

BlueWire

Allemaal hadden we het idee dat dat beter moest. En allemaal hadden we een idee hoe dat beter kon: In plaats van één regel met alle data binnen halen, ontwikkelden we een systeem waar elk datapunt ( voornaam, achternaam, etc.) een losse dataregel werd. Hierdoor werd het beheer eenvoudiger, omdat je sneller door honderden korte regels zoekt, dan door tien langere. Dit idee noemde we Project BlueWire. En dit was de start van TMDi.

IDentacle

In 2015 lanceerden we de eerste versie, onder de naam Blue Octopus. Onze focus lag op het onderwijs, omdat we daar ervaring in hadden en omdat we wisten dat daar grote uitdagingen lagen op het gebied van digitale Identity Management; In een relatief korte tijd moeten bestaande identities van scholieren en studenten gewijzigd of verwijderd worden en nieuwe identities aangemaakt worden. Met Blue Octopus konden we daarbij helpen en een deel van het werk automatiseren. Daarom ontwikkelden we ook dataconnectoren met systemen die in het onderwijs gebruikt werden: AFAS, Magister en Eduarte. In de loop van dat zelfde jaar hebben we besloten om de naam te veranderen naar IDentacle; dat paste volgens ons beter.

Doorontwikkeling

Sinds 2015 zijn we blijven doorontwikkelen. We verbeterden de bestaande dataconnectoren en sloten nieuwe systemen zoals HRToday aan op IDentacle. Hierdoor werd het voor instellingen ook mogelijk om het Identity Management voor (tijdelijke) medewerkers te vereenvoudigen en te automatiseren. In 2017 voegden we extra diensten toe, zoals het Gebruikers Check portaal en het Medewerkersportaal. Met het Gebruikers Check portaal kan snel gecheckt worden of een ‘nieuwe’ gebruiker niet al bestaat. Het medewerkersportaal maakte het mogelijk om op een gestandaardiseerde manier nieuwe gebruikers aan te maken. Uiteraard hebben we ook steeds meer dataconnectoren ontwikkeld. Vrijwel alle grote systemen die in het onderwijs gebruikt worden, kunnen we op IDentacle aansluiten. Een van de laatste koppelingen die ontwikkeld hebben, is met ECK-id.

De toekomst

In 2021 hebben we ons voornamelijk gericht op het doorontwikkelen van de bestaande diensten en dataconnectoren en hebben we nieuwe koppelingen kunnen ontwikkelen, zoals met Microsoft Teams. Ook hebben we de transformatie in gang gezet om IDentacle cloud-first te maken. Daar gaan we de komende tijd verder mee. Wat de toekomst precies te bieden heeft, vertellen we graag in een volgend blog. Wij gaan er in ieder geval vanuit dat het een mooie toekomst wordt. Met nog meer oplossingen om uw Identity Management nog eenvoudiger te maken. Daarbij kunnen we ook helpen met het beheer.

Neem gerust een kijkje op onze IDentacle pagina om een gedetailleerd overzicht van de afgelopen jaren te lezen. Heeft u nog andere vragen of wilt u meer weten over hoe IDentacle binnen uw organisatie past? Neem dan gerust contact op.