+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Koppeling IDentacle en ParnasSys, 1 + 1 = 3

We hebben in IDentacle weer extra data ontsloten, nu door een functionele koppeling met ParnasSys. Alle medewerkers, leerlingen en ouders worden nu automatisch gesynchroniseerd. Maar ook alle beschikbare data inclusief ECK iD en SSO zijn gekoppeld.

Parnassys is bedoeld voor het primaire onderwijs en kan gemakkelijk worden aangesloten op IDentacle (Light). ParnasSys wordt gebruikt door basisscholen in Nederland en heeft als doel de administratieve last voor scholen te verminderen en tegelijkertijd inzicht te bieden in de voortgang van leerlingen.

Koppelen

Het koppelen van ParnasSys aan IDentacle was een grote wens van basisscholen en biedt tal van voordelen. We zetten er een paar op een rijtje:

  • Efficiëntie in toegangsbeheer: Door ParnasSys te koppelen aan IDentacle , kunnen gebruikers, zoals leerkrachten, leerlingen en ouders, eenvoudig en efficiënt toegang krijgen tot het systeem. IDentacle beheert gebruikersreferenties en autorisaties, waardoor het inlogproces vereenvoudigd wordt en onnodige beheertaken worden geëlimineerd.
  • Veiligheid en beveiliging: IDentacle kan bijdragen aan een verbeterde beveiliging. Het zorgt ervoor dat alleen geautoriseerde gebruikers toegang hebben tot ParnasSys en hun specifieke gegevens. Dit is vooral belangrijk voor het beschermen van gevoelige informatie in het onderwijs, zoals leerlinggegevens.
  • Single Sign-On (SSO): IDentacle maakt Single Sign-On mogelijk. Dat betekent dat gebruikers slechts één set referenties nodig hebben om toegang te krijgen tot verschillende systemen, waaronder ParnasSys. Dit vereenvoudigt het inlogproces en vermindert het wachtwoordbeheer voor gebruikers.
  • Centraal gebruikersbeheer: Door de koppeling kunen scholen het gebruikersbeheer centraal beheren. Dit bespaart tijd en moeite bij het toevoegen, verwijderen of wijzigen van gebruikersaccounts in ParnasSys. Het zorgt voor consistentie en nauwkeurigheid in de gebruikersgegevens.
  • Rapportage en controle: Door de koppeling kunnen scholenen ook logbestanden bijhouden van gebruikersactiviteiten, wat handig is voor het controleren van toegang en het genereren van rapporten. Dit kan belangrijk zijn voor naleving van regelgeving in het onderwijs.
  • Gebruikersgroepen en rechtenbeheer: IDentacle kan het beheer van gebruikersgroepen en rechten vereenvoudigen. Scholen kunnen gebruikers in verschillende groepen indelen en specifieke rechten toekennen op basis van rollen, wat belangrijk is in een onderwijscontext.

Conclusie

Het koppelen van ParnasSys aan IDentacle kan de operationele efficiëntie verhogen, de beveiliging verbeteren en het beheer van gebruikers vereenvoudigen, wat voordelen biedt voor zowel scholen als gebruikers. Het zorgt voor een gestroomlijnde en veilige toegang tot belangrijke onderwijsgerelateerde informatie en systemen.

Meer weten over het koppelen van ParnasSys aan IDentacle. Laat het me weten!

Rutger van Minnen