+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Probleemloos uiterst sterke wachtwoorden onthouden

Een welgemeend advies. Gebruik nooit hetzelfde wachtwoord voor meerdere websites maar gebruik voor alle websites een uniek wachtwoord. Zorg dat wachtwoorden lang (16 tekens minimaal) en niet logisch zijn. Mooie tip. Het enige probleem is dat je dergelijke wachtwoorden helaas niet kunt onthouden.

De oplossing is simpel. Zorg ervoor dat je moeilijke wachtwoorden niet hoeft te onthouden. TMDi biedt een password manager die naadloos aansluit op onze IAM-oplossing. In feite een logische aanvulling op ons product. De password manager maakt een private keychain aan waarin je al je wachtwoorden kunt zetten. Om bij je wachtwoorden te kunnen, voer je eenmalig je wachtwoord voor de password manager in en vervolgens haalt deze voor iedere website waar je inlogt het juiste wachtwoord erbij. Ook wachtwoorden met 92 tekens die random zijn gegenereerd.

Vergelijkbaar maar veiliger

Onze password manager is een beetje te vergelijken met de password manager die in Google Chrome beschikbaar is. Maar onze tool is veiliger, gaat verder en is onder andere getest door het Deense ministerie van Defensie. Ook kun je de manager zelf configureren bijvoorbeeld op afdelingsniveau, waardoor alle medewerkers die lid zijn van de afdeling beschikken over alle wachtwoorden die door de afdeling gebruikt worden. Dat is niet alleen veilig, maar ook handig. Als een wachtwoord wijzigt, hoef je dat maar één keer voor alle collega’s te doen.

Pushmeldingen

Een andere feature is het versturen van pushmeldingen naar je telefoon. Als iemand inlogt, of jijzelf, krijg je een melding op je telefoon met de vraag of dit klopt. Een soort 2FA. Je kan de manager ook zo instellen dat je telefoon fysiek op kantoor moet zijn om te mogen inloggen. Dat noemt men geofencing. Bijvoorbeeld als je via een banksite betalingen wilt doen. Ten slotte kun je een collega ook een tijdelijk wachtwoord geven om in te loggen op de password manager (bijvoorbeeld voor drie weken) zonder dat hij kan zien wat het daadwerkelijke wachtwoord van een bepaalde site is.

Met andere woorden: onze password manager heeft ongekende voordelen en biedt een eenvoudige en werkbare oplossing om sterke wachtwoorden te gebruiken zonder dat je ze allemaal hoeft te onthouden. Nieuwsgierig geworden? Bel of mail mij voor een heldere presentatie.

Dennis Dirks