+31 317 799 843 info@tmdi.nl

TMDi hackt je graag!

Iedereen kent ons als een of beter dé “Identity club”. Daar zijn we trots op en we proberen dagelijks om nog meer systemen te ontsluiten. We hebben echter sinds een aantal jaren ook een afdeling die zich bezig houdt met Cyber Security. Remco is een van de mensen die zich actief bezighoudt met dit vakgebied.

Klanten moeten soms even wennen om ons ook te zien als een security organisatie, maar feitelijk is het heel logisch, want waar gaan de meeste lekkages van gegevens over? Juist: identiteiten!

Onze cyber security bestaat uit drie onderdelen. Met onze partner Barracuda kunnen we helpen gebruikers te trainen in het herkennen van malware berichten en andere cyber risico’s. Het tweede aandachtsveld is in overleg met de organisatie te kijken hoe hun security houding is. Waar zitten de risico’s? Hoe ernstig zijn die? Is het rendabel om die op te lossen of kun je het risico lopen? Vragen die veelal (ook) op management niveau spelen en die een directie kunnen helpen om de juiste keuzes te maken als het gaat om beveiliging.

Het derde onderdeel is het optreden als white hat hacker oftewel ethical hacker. Een ethical hacker probeert net als een slechte hacker (black hat hacker) zwakheden in de beveiliging bloot te leggen en te misbruiken om toegang te krijgen. Het verschil is natuurlijk dat we dat in opdracht van de klant doen, documenteren wat we exact doen en adviseren hoe de klant dit probleem kan verhelpen. Een ander belangrijk verschil is dat een ethical hacker met de opdrachtgever vooraf duidelijk afspreekt wat wel mag en wat niet.

Proberen of een examenserver kan crashen tijdens een examenperiode is waarschijnlijk niet echt een handige keuze. In overleg kunnen we beter een moment kiezen dat een geslaagde white hack niet direct van invloed is op je organisatie maar wel laat zien waar de kwetsbaarheden zijn.

Als je meer informatie over deze diensten van TMDi wilt hebben, neem dan contact met me op. Ik praat je graag bij en maken ook graag jouw organisatie veiliger!

Dennis Dirks