+31 317 799 843 info@tmdi.nl

Voorspellen op basis van feiten, wat wil je nog meer?

Als organisaties groeien, willen ze graag meer grip op beslissingen. Het leggen van verbanden tussen data zorgt daarbij voor professionaliteit. Als je de verbanden ziet, kun je niet alleen betere beslissingen nemen, maar kun je ook beter reageren omdat je een voorspelling kunt maken op basis van feiten.

Als je verbanden legt op basis van de juiste gegevens kom je soms tot verrassende inzichten. Zo kun je een melding van een storing krijgen die steeds wordt veroorzaakt op dezelfde tijd of door dezelfde handeling. Wij hebben dat intern ook getest met iDentacle. Wij kunnen nu in sommige gevallen een probleem al oplossen voordat een klant heeft gebeld en vervolgens de juiste maatregelen nemen om problemen in de toekomst te voorkomen. Wij sturen soms twee mailberichten vlak achter elkaar. De eerste gaat automatisch dat er een storing is, en het tweede mailtje sturen wij er kort daarna achteraan met het bericht dat we de storing al hebben opgelost. Het is belangrijk om de verbanden te zien tussen de melding en wat er op het platform aan de hand is.

Meten is weten

Een ander voorbeeld. Een onderwijsinstelling was benieuwd wanneer nieuwe studenten hun automatische wachtwoord hadden gewijzigd en welke ‘voorlichtingscampagne’ daarbij het meest effectief is. Op basis van dat onderzoek kon de school in de toekomst hun voorlichtingscampagne verbeteren. Voor dat onderzoek heeft TMDi een maatwerk dataset ontwikkeld. Een dergelijke dataset hebben we ook ontwikkeld voor het onderzoek naar het vrijwillig aanzetten van MFA. Helpt een campagne om dit te stimuleren?

Over Power BI

Power BI is al een tijdje op de markt en is door onderzoeks-en adviesbureau Gartner verkozen tot absolute marktleider. Met Power BI kun je onderzoeksresultaten analyseren en beoordelen door verbanden te leggen; je trekt conclusies op basis van feiten. Power BI is een service in de Microsoft Office 365 suite waarmee heel snel visualisaties gemaakt kunnen worden van gegevens. Gegevensbronnen zijn bijvoorbeeld Excel-documenten, maar ook PDF-bestanden, of Facebook-, Salesforce-, SQL database bronnen kunnen gebruikt worden. Nog mooier, het kunnen er meerdere tegelijkertijd zijn om een gecombineerde weergave te maken. Wanneer er een verband is aangebracht tussen die gegevens kan er een rapport gemaakt worden. Beter nog, er kunnen dashboards gemaakt worden.

Als je een Power BI dataset ontwikkeld kun je in je IAM-platform heel veel gegevens gebruiken om te vertalen naar concrete informatie en slimme rapportage krijgen.

Meer inzicht? Meer gegevens nodig? Wat kost dat nou? Wij kunnen al een dataset ontwikkelen tegen een vaste prijs tussen de 1750 en 2500 euro. En, de kosten betalen zich meestal in een oogwenk terug.

Rutger van Minnen